Teknik

Har du ett specialintresse för matematik och teknik? Då kan du bidra till framtidens utveckling inom områden som robotik, elektronik, flygteknik och datavetenskap. Läs en spetsutbildning inom teknik, så öppnar sig spännande möjligheter i hela samhället – inom allt från innovation till produktutveckling och entreprenörskap.  

Teknikspets mot smarta system och produkter

Självkörande bilar, självhandlande kylskåp och kloka tandborstar – varje dag ansluts över fem miljoner nya produkter till internet. Det är inom det här teknikområdet som den snabbaste utvecklingen sker. Vill du vara med och påverka – och själv bidra till utvecklingen? Hösten 2018 startar vi en helt ny, Sverigeunik, spetsutbildning för gymnasiet inom just smarta system och produkter. Detta är utbildningen för dig som gillar matematik, samtidigt som du är nyfiken på att följa det som just nu håller på att förändra världen. Här får du inte bara testa och utveckla nya idéer, utan även lösa skarpa uppdrag genom att skapa egna smarta produkter. Du har dessutom möjlighet att läsa in 30 högskolepoäng på Mälardalens Högskola under gymnasietiden.

Västerås: ABB Industrigymnasium


Teknikprogrammet med Spets i Logistik och E-handel

Logistik och e-handel är i grunden ett tekniskt program som utvecklar individen på flera plan. Kombinationen av grundkurser i teknik och ekonomi tillsammans med matematik ger enbra grund för att utveckla kunskaper inom logistik och digital handel. Dina kunskaper fördjupas i logistik och digital handel under år 3 med hjälp av specialiseringskurser och högskolekurs.  Detta är en utbildning för dig som ställer höga krav på gymnasietiden och som vill satsa det där lilla extra.

Borås: Sven Eriksonsgymnasiet